Podcast: Nuoret kysyy - Seksuaalinen häirintä ja rikokset

Tiedote koulujen opetushenkilöstölle ja rehtoreille, huoltajille ja opiskelijoille

Koulunjohtajille/opetushenkilökunnalle tiedote:

Nuoret kysyy – Seksuaalinen häirintä ja rikokset –podcast

 

Podcast on suunnattu koulujen aikuisille, nuorille, vanhemmille, opetusmateriaaliksi sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

 

Opetukseen myös hyödynnettävissä kuuntelun tueksi PP-esitys, joka löytyy osoitteesta: https://peda.net/laukaa/suunnitelma-oppilaan-suojaamiseksi-kiusaamiselta-vakivallalt/tukimateriaaleja

 

 

 

Podcastin kuvaus:

Milloin seksuaalinen häirintä on rikos? Onko alastonkuvien lähettäminen ok, jos toinen suostuu?

 

Podcastissa pysähdytään näihin ja moniin muihin nuorten esittämiin kysymyksiin seksuaalisesta väkivallasta ja häirinnästä. Podcastia varten saatiin aiheita ja kysymyksiä Laukaan koulujen oppilailta, ja podcast on rakennettu näiden kysymysten pohjalta. Kysymysten äärellä keskustelevat rikosylikonstaapeli ja ankkuripoliisi Riitta Korhonen Sisä-Suomen poliisista yhdessä kuraattori Kirsi Alastalon sekä Laukaan kunnan Kouluturvallisuuden vahvistamisen hanketyöntekijän Rosa-Maria Tuiskun kanssa.


Turvallisen koulunkäynnin ja koskemattomuuden suojaamiseksi koulun aikuisten ja lasten on oltava tietoisia siitä, mitä toiselle tai toisen läsnä ollessa voi tehdä ja mitä ei. Myös huoltajien on hyvä olla näistä asioista tietoisia. 

 

Mukavia kuunteluhetkiä!

 

Podcastin kuvan on laatinut Jonne Kaakkomäki. 

Podcast tuotettiin Laukaan kunnan Kouluturvallisuuden vahvistamisen hankkeessa ja toimintaan olemme saaneet avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.