Ruokapalvelut tiedottaa: Aterioiden ravintosisällöt ja ohjeistusta erityisruokavalioiden ilmoittamiseksi

Laukaan ruokapalveluissa valmistetaan päivittäin päiväkoti- ja kouluaterioita noin 4 400 asiakkaalle 23 eri yksikköön. Ruokapalvelujen suunnittelua ja toteutusta ohjaa elintarvikelainsäädäntö sekä valtakunnalliset eri asiakasryhmien ravitsemussuositukset.

ATEROIDEN RAVINTOSISÄLLÖT 

 

Laukaan kunnan ruokapalvelujen päiväkotien ja koulujen 6 viikon kiertävät ruokalistat lukukaudelle 2024-2025 ovat nähtävissä Laukaan kunnan nettisivuilla   

https://www.laukaa.fi/asukkaat/kunta-ja-paatoksenteko/organisaatio/ruokapalvelut/

 

Ruokalista-linkin alta listoja on mahdollista tarkastella nyt myös aineosaluetteloiden, allergeenien sekä ravintosisältöjen osalta. Ruokalistat edellä mainituin tarkennetuin tiedoin näkyy kahden viikon aikajaksoissa.     

 

 

OHJEISTUSTA ERITYISRUOKAVALION ILMOITTAMISEKSI 

Kunnan erityisruokavalioista tietoa löytyy kunnan nettisivuilta 

https://www.laukaa.fi/asukkaat/kasvatus-ja-opetus/opetuksen-ja-varhaiskasvatuksen-palvelut/ruokailu-ja-erityisruokavaliot/

 

 

Jos lapsellanne on jokin erityisruokavalio, ruokavalion ilmoittamien tapahtuu lomakkeella "Ilmoitus erityisruokavaliosta koulu- ja päiväkotiruokailua varten" 

Linkki suoraan lomakkeeseen

https://www.laukaa.fi/asukkaat/wp-content/uploads/sites/2/2024/04/erityisruokavaliolomake_uusi_3_24.pdf

 

 

Lomake tulee toimittaa suoraan omaan päiväkotiin / kouluun. Huoltajan vastuulla on ilmoittaa ruokavaliossa tapahtuvat muutokset tai erityisruokavalion poistuminen ruokapalveluun sekä lapsen päiväkotiin / luokanopettajalle. Mikäli erityisruokavalioon tulee lisäyksiä, tulee niistä toimittaa lääkärin tai ravitsemusterapeutin lausunto. Samalla on hyvä päivittää aikaisemmin tehty ilmoitus erityisruokavaliosta ajan tasalle. Mikäli erityisruokavalioon tulee huojennuksia, huoltajan ilmoitus asiasta riittää. Ilmoitus on hyvä antaa sähköpostilla tai muutoin kirjallisesti ositteeseen [email protected] ja tämän lisäksi myös päiväkotiin / luokanopettajalle.  

 

Maukasta lukukautta!

 

Elisa Pollari

Ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö 

Laukaan kunta 

Laukaantie 14

PL 6, 41341 Laukaa

Puh. 040 623 8187